Články

Odkazy

Spřátelené weby

JoomlaDev.eu - Vše o vývoji CMS Joomla

Redakční systém WordPress - Nejlepší redakční systém zdarma - WordPress

Anketa

O jakém RS by jste chtěli více článků

Navigace: Úvodní strana Fórum
Vítejte,
můžeš se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatuješ si heslo?

Problém s MySQL
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Téma: Problém s MySQL
Problém s MySQL Před 10 měsíce, 4 týdnů Karma: 0
Vytvořil jsem si stránky v počítači a když jsem je dával na internet, všechno šlo dobře. Ale nejspíš dělám nějakou chybu v configuration.php, protože se nemůžu připojit k MySQL. Nebylo by možné nějak konzultovat jak správně nastavit proměné, třeba po ICQ nebo tak? Poslal bych všechny údaje a chtěl bych zjistit v čem mám chybu
Opiš bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Koudy
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Reply Quote

Re:Problém s MySQL Před 10 měsíce, 4 týdnů Karma: 2
Zdravím,

po icq to asi nepujde, ale zkuste napsat chybu, kterou vam joomla hlasi, co se tyce souboru configuration.php promenne ktere musite zmenit aby jste se mohl pripojit k nove databazi jsou:

Kód:

/* Database Settings */
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'localhost';
var $user = 'root';
var $password = '';
var $db = 'joomla';
var $dbprefix = 'jos_';

host je server mysql, user - uzivatelske jmeno, password- heslo, db - jmeno databaze. Vsechny tyto udaje by jste mel dostat od poskytovatele hostingu.

Nezapomel jste pri prenosu z lokalniho pocitace prenest i databazi?

Pokud stranky stale nefunguji, zkusil bych v souboru configuration take promennou error_reporting nastavit takto

Kód:

$error_reporting = '1';

Tim by se vam meli zobrazovat chyby ktere hlasi php z toho uz by mohlo byt jasne kde je chyba
Opiš bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
admin
Moderator
graph
Reply Quote

Re:Problém s MySQL Před 10 měsíce, 3 týdnů Karma: 0
Už jsem našel chybu, děkuju. Sice se stránky načtou, ale jen z malé části. Vyskočí chyby:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /srv2/www/cholerik.cz/tvrdejtym/configuration.php:1) in /srv2/www/cholerik.cz/tvrdejtym/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /srv2/www/cholerik.cz/tvrdejtym/configuration.php:1) in /srv2/www/cholerik.cz/tvrdejtym/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv2/www/cholerik.cz/tvrdejtym/configuration.php:1) in /srv2/www/cholerik.cz/tvrdejtym/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv2/www/cholerik.cz/tvrdejtym/configuration.php:1) in /srv2/www/cholerik.cz/tvrdejtym/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44

A zobrazí se jenom malá část stránek.
Může to být tím že je free hosting méněcenný?
Opiš bezpečnostní kód   
Koudy
Fresh Boarder
graphgraph
Reply Quote

Re:Problém s MySQL Před 10 měsíce, 3 týdnů Karma: 2
Vypada to ze jste do souboru configuration.php pridal pri editaci takzvany netisknutelny znak BOM, vlozi se pri editaci kodu pomoci poznakoveho bloku, lze ho odstranit napriklad v PsPadu pokud soubor otevrete v hexadecimalnim zapisu (Zobrazit->Hexadecimalne) Pote tento znak lze umazat. Nebo pokud si nejste jist tak si vemte soubor configuration.php z ciste instalace, a premazte ho daty z vaseho nastaveni (otevrte ho v PsPadu) pak by to melo zmizet. Vice o BOM je tady: cs.wikipedia.org/wiki/BOM#BOM
Opiš bezpečnostní kód   
admin
Moderator
graph
Reply Quote

Re:Problém s MySQL Před 10 měsíce, 3 týdnů Karma: 0
Děkuji za všechny rady. Už mi konecne web běží tak jak má. I když mám stále problémy s češtinou, ale to už si snad poradím. Znaky s diakritikou mi totiž způsobí přerušení textu. Takže články se zobrazují pouze do prvního písmena s háčkem či čárkou.
Opiš bezpečnostní kód   
Koudy
Fresh Boarder
graphgraph
Reply Quote

Re:Problém s MySQL Před 10 měsíce, 3 týdnů Karma: 2
Podival bych se na kodovani databaze, tam muze byt problem, melo by byt v utf-8 jako cela joomla
Opiš bezpečnostní kód   
admin
Moderator
graph
Reply Quote

Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra

Ochrana osobních údajů, Mapa stránek,design a kód Klasdesign, Redakční systémy, rs@redakcni-systemy.com 2009
Wifi router a antény , Moje IP, Studuj FEL, Barevné kontaktní čočky