|
Problém s RSS Před 1 rok, 11 měsíce
|
|
|
Dobry den.
Mam problem s RSS kanaly Joomly. Projevuje se tak, ze pokud smazu v adresari Cache prislusne soubory (napr. pro rss a atom) a zadam adresu pro dany kanal. RSS se zobrazi na poprve v poradku. Pokud ale provedu prenacteni dane stranky v prohlizeci (F5), zustane prislusny kanal prazdny. Kdyz ale prislusnym souborum v adresari cache nastavim CHMOD = 000, zacne opet vse fungovat (zrejme proto, ze do nich neumozuji zapis).
Chtel bych se proto zeptat, v cem muze byt chyba nebo, a to by bylo mozna jeste lepsi reseni, jak vypnout u RSS kanalu Joomly 1.5.0 cachovani?
Predem dekuji za kazdou odpoved, ktera mi alespon trosku pomuze.
|
|
|
|
|
|
|
Re:Problém s RSS Před 1 rok, 11 měsíce
|
|
|
Najedte do RSS kanalu, zvolte pozadovany kanal, a je tam polozka doba cachovani, tam zadejte nulu, melo by bt vypnute...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mohl byste mi prosim blize popsat, kde najdu to nastaveni v administrac - opravdu nevim. Zaroven se omlouvam ze lamersky dotaz. Priste uz si to budu pamatovat 
|
|
|
|
Poslední úprava: 12/03/2010 12:30 Provedl: gully.
|
|
|
|
|
Myslel jsem ze pokud jste nastavoval RSS kanaly buduete tusit
Komponenty>RSS kanály>RSS kanály zvolite si kanal, ktery zobrazujete na strankach (kliknete na nej)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak to jsme si nerozumeli nebo jsem ja uplne mimo 
Mel jsem na mysli, kanaly, ktere generuje system Joomla automaticky na hlavni strane. Pravdou je, ze uz si to presne nepamatuju, ale myslim, ze jsem nic, co se techto kanalu (viz obrazek) nenastavoval.

|
|
|
|
Poslední úprava: 12/03/2010 14:22 Provedl: gully.
|
|
|
Re:Problém s RSS Před 1 rok, 10 měsíce
|
|
tak to jsme si fakt nerozumeli  Tenhle rss kanal se asi generuje automaticky, po pravde ani nevim ze by se nekde dal nastavit, na internetu jsem k tomu taky zadny info nenasel. Jedina rada, zkusit najit soubor ktery ho generuje a zmenit ho. Dalsi moznost je najit si soubory ktere generuji hlavicky a vymazat ty rss z hlavicky sablony.
Posledni moznost je nainstalovat nakou ctecku jako komponentu.
Trebas zde pouziva BCA RSS syndication tam si muzete vse nastavit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nerozumeli jsme si, protoze jsem se nevyjadril uplne presne, co je bohuzel u me nekdy problem
Jinak se mi docela libi ta posledni moznost, tedy instalace BCA RSS. Chtel bych jeste zeptat, nebo spis se ujistit, pokud toto rozsireni nainstaluji, prevezme v podstate praci tech defaultnich RSS generatoru Joomly? A budu po jeho instalaci muset nejakym zpusobem tyto vychozi RRS kanaly nejak "vypnout" nebo jinym zpusobem vyradit z funkce?
|
|
|
|
|
|
|
|
Kalby
|
|
|
|
|
|
|
Zkusim to. Zatim diky moc a dam vedet 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Problém vyřešen
Nainstaloval jsem komponentu, kterou jste mi doporučil (je k ní i videonávod). Po instalaci jsem založil RSS kanál a nakonec jsem nemusel ani sahat do php skriptů (hlavicky), kvůli smazání generatorů RSS. Toto lze provést v administraci hlavní stránky (viz. první obrázek).
Velmi děkuji za Vaši pomoc!
|
|
|
|
Poslední úprava: 15/03/2010 00:48 Provedl: gully.
|
|
|