|
e-nastenka Před 2 rok, 4 měsíce
|
|
|
Dobry den,
potřebuji vhodny nastroj pro vytvoření jednoduche e-nastenky ( - plug-in). Potřebuji onlinove přihlašovani uživetelu a automaticky generovany datum vložení - a možno-li, také nastavení data expirace.
Odmitam řešení typu BlueBoard apod. Kvuli teto maličkosti jsem ochotny nainstalovat libovonly RS, i když čím menší, tím lepší.
Duvlod: Spravuji RS, u kterého nemám přístup ke zdrojovému kódu. Protože přihlašování do editačního prostědí je složitější (není možné online, vyžaduje java environment, pouze z Win) a editace vyžaduje mírný um, hledám pro sve spolupracovniky jednodušší řešení: vložení jiné stránky s funkční el. nástěnkou. Díky
|
|
zby
|
|
|
|
|
Re: e-nastenka Před 2 rok, 4 měsíce
|
|
Zdravím,
ted presne nechapu co potrebujete? Aby uzivatele na strance mohli prispivat nejake clanky nebo pouze dotazy? Nestacilo by nainstalovat pouze nejake forum? Jedno z nejoblibenejsich s mnoha funkcemi naleznete napriklad zde: www.phpbb.cz/
Samozrejme existuji i jednodusi. Pokud by jste chtel primo nejake webove stranky s moznosti prispivani uzivatelu pak je nejjednodusi asi Wordpress. Tento web napriklad bezi na Joomle, ale to uz moc nesplnuje pozadavky jednoduchosti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diky za reakci.
Potřebuju e-nástěnku, ve ktere by vyučujícící mohli ohlašovat aktualni zmeny ve vyuce, popř. podavat jine informace - tudiž nejde o klasické příspěvky, ani o odpovidani na dotazy. Potřebuju vlastně onu jedinou stranku, kterou pak vložím do RS, který používáme pro školní stránky.
Pro nástěnku hledám platformu odlišnou od našeho vlastního RS, protože editaci nelze provádět online ze stránek (je k ní potřeba nainstalovat klienta a ten funguje pouze na Win, který někteří nepoužívají).
Phpbb je pěkný nástroj, ale je aŽ příliš "fórovatý",- udělat z něj náštěnku by jistě šlo, ale dal bych přednost něčemu, co nebude na první pohled vypad jako snad nejoblibenejsi forum.
Uvažoval jsem o nějakém nástroji typu widgetu WP-Wall pro WordPress, ovšem schopnějším, aby ukazoval i čas vložení. Protože jsem už nějaký čas s RS nepracoval (dříve s WP a Jommla 1.0.x) doufal jsem, že mi někdo poradí, jaký nástroj - např. widget použít.
|
|
zby
|
|
|
|
|
|
|
|
Ve wordpressu bohuzel nejsem zadny znalec, tak snad jestli nekdo jiny odpovi. Je tezke takhle presne odpovedet, podle Vasich pozadavku. Ono nastenka je vlastne to same jako forum. Pak me jeste napadlo pokud jste delal s Jomlou mozna by nebyl problem nainstalovat. Vsem ucitelum dat prava redkatora. Tak aby posilali prispevky rovnou jako clanky. Muzete si vytvorit nekolik kategorii, nebo dovolit prispivat pouze na hlavni stranu, tim by se z toho stala nastenka. Prispevky mohou posilat primo z frontendu nemusi se ani prihlasovat do administrace. Jesltli na toto existuje primo nejaky system to opravdu nevim. Mozna hledat na googlu neco jako "cms bulletin board" nebo podobne. Pokud by jste chtel opravdu neco na miru myslim ze pokud by slo pouze o prispivani kratkych vzkazu na hlavni stranu nekdo za 1000-2000 udelal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ano, diky - to jsou dobré nápady - > skutečně joomla se mi zdá přijatelná, zvlast s možností posilani zprav z frontendu. Ale zalibili se mi i nejaka bulletin boardy, kterou jsou k dispozici jak jako modul pro Jmlu 1.5, tak samostatně - myslím, že v nabídce BB najdu, co jsem hledel. Mockrát díky
|
|
zby
|
|
|
|
|